Sprawdź promocje i rabaty w sklepie OEM24!
E-mail: info@oem24.pl
Tel: +48 68 377 8005
ALLEN-BRADLEY FALOWNIK PowerFlex 755 22 kW - 20G11NC043JA0NNNNN
20G11NC043JA0NNNNN
Falownik Allen-Bradley PowerFlex 755 - 20G11NC043JA0NNNNN został zaprojektowany z zaślepką zamiast modułu klawiatury/LCD, jednak istnieje możliwość instalacji interfejsu HIM. Napęd ten posiada również 5 gniazd opcji dla dodatkowych modułów VFD oraz wbudowany tranzystor hamowania dynamicznego w ramach samego przemiennika częstotliwości.
22 kW, 3-fazowe, 43 A, 400 VAC, Wymiary 454 x 190 x 212 mm
Przewiń do pełnej specyfikacji
10 749,00 zł
Netto
13 221,27 zł brutto
Dostępny
Darmowa dostawa
Kupuj bezpiecznie
Opis
PowerFlex 755 to zaawansowane falowniki, stanowiące część serii napędów PowerFlex. Ten innowacyjny napęd jest stworzony w celu zapewnienia precyzyjnego sterowania prędkością silników elektrycznych w różnorodnych zastosowaniach przemysłowych.
Allen-Bradley PowerFlex 755 - 20G11NC043JA0NNNNN charakteryzuje się znamionowym natężeniem prądu wynoszącym 43 A przy mocy 22 kW. Ten przemiennik częstotliwości został zaprojektowany z zaślepką zamiast modułu klawiatury/LCD, jednak istnieje możliwość instalacji interfejsu HIM. Urządzenie to jest jednostką o napięciu wejściowym 400 VAC. Jego moc znamionowa wynosi 22 kW. Napęd ten posiada również 5 gniazd opcji dla dodatkowych modułów VFD oraz wbudowany tranzystor hamowania dynamicznego w ramach samego przemiennika częstotliwości. Warto również zaznaczyć, że ten napęd prądu zmiennego ma zainstalowaną zworkę w swojej konstrukcji, co może mieć znaczenie dla konkretnych konfiguracji i zastosowań. Przetwornica częstotliwości Allen-Bradley 20G11NC043JA0NNNNN jest urządzeniem należącym do rodziny przetwornic PowerFlex 755 zaprojektowana w celu zapewnienia natychmiastowego sterowania silnikami w różnorodnych zastosowaniach przemysłowych. Napęd ten posiada 3-fazowe napięcie wejściowe 400 V AC z tolerancją +/-10% w stosunku do nominalnego napięcia wejściowego. Współczynnik mocy przesunięcia wynosi 0,98, a sprawność operacyjna osiąga 97,5% przy wartościach znamionowych. Charakteryzuje się wewnętrznym bezpiecznikiem napięcia sieciowego w module konwertera, który chroni urządzenie przed stanami nieustalonymi napięcia sieciowego i przeciwprzepięciowym. Dodatkowo, mechanizm diagnostyki predykcyjnej pomaga w identyfikacji usterek, przyczyniając się do szybkich napraw i minimalizacji przestojów oraz kosztów konserwacji. Napęd 20G11NC043JA0NNNNN jest zaopatrzony w zintegrowany filtr liniowy EMC oraz tranzystor hamowania dynamicznego. Wbudowane wejścia/wyjścia oraz pięć gniazd opcjonalnych (do zasilania, komunikacji, bezpieczeństwa, wejść/wyjść i sprzężenia zwrotnego) zapewniają wszechstronne możliwości konfiguracji. Standardowo wyposażony jest w port Ethernet, ułatwiający kontrolę i konfigurację. Dysk ten oferuje różnorodne opcje sterowania silnikiem, w tym sterowanie woltami na herc, bezczujnikowe sterowanie wektorowe, sterowanie wektorem strumienia oraz sterowanie magnesami trwałymi. Nadaje się zarówno do prędkości w pętli zamkniętej, prędkości w otwartej pętli, jak i precyzyjnej regulacji prędkości oraz momentu obrotowego. Wymiary tego przemiennika to 454 x 190 x 212 mm, a zakres temperatur pracy mieści się w przedziale od 0 do 50 stopni Celsjusza. Urządzenie posiada otwartą obudowę i jest idealne do zastosowań w szerokim spektrum przemysłowym. Modele serii PowerFlex 755 są dostępne w różnych wariantach, oferując możliwość wyboru odpowiedniego rozwiązania w zależności od specyficznych potrzeb aplikacji. Współpraca z interfejsami komunikacyjnymi umożliwia zaawansowane sterowanie i monitorowanie napędu zarówno lokalnie, jak i zdalnie. PowerFlex 755 jest zgodna z nowoczesnymi standardami przemysłowymi, umożliwiając integrację z systemami sterowania i nadzoru, co z kolei przekłada się na zwiększenie produktywności i precyzji procesów.Producent | Rockwell Automation |
Marka | Allen-Bradley |
Numer części/nr katalogowy | 20G11NC043JA0NNNNN |
Seria | PowerFlex 755 |
Ramki | 1..5,8...10 |
Typ obudowy | Wejście AC i DC ze wstępnym ładowaniem |
Ramki 2 | 2...7 |
Obudowa typu 2 | IP20/IP00, NEMA/UL typ otwarty |
Napięcie | 400 V AC/540 V DC |
Ampery | 265 |
kW | 250 |
Hp | 300 |
Filtracja | Tak |
Domyślne połączenie CM Cap | Zworka zainstalowana |
Rezystor wewnętrzny | NIE |
Tranzystor wewnętrzny | Tak |
Specyfikacja
OEM24 nie jest autoryzowanym dystrybutorem producenta.